Ky-Hotel informatie

Alle kamers zijn stijlvol ingericht met authentieke elementen zoals gebinten en houten lambrisering. Om uw comfort te garanderen beschikken ze onder andere over een badkamer met (whirlpool, stoom-)douchecabine (Revital), toilet, föhn en een uitgebreid assortiment verzorgingsproducten. De kamers zijn eveneens uitgerust met een bureau, flatscreen TV en een draadloze internetverbinding (WiFi).

In de lounge, met klassieke elementen die het geheel een warme sfeer geven, heeft u uitzicht op het eeuwenoude Landgoed. U kunt de dag beginnen met een uitgebreid ontbijt, deze bevat onder meer fruit en verse jus d’orange. Te allen tijde kunt u gebruik maken van een Nespresso-koffiezetapparaat en theefaciliteiten. Na een lange dag kunt u in onze gezellige lounge onder het genot van een goed glas wijn de dag evalueren.

De historie van Ky-Hotel

Wij hebben het pand in 2007 aangekocht en na een complete restauratie de hoeve in ere hersteld. De hoeve is veranderd in een hotel om u te laten genieten, met een ongedwongen sfeer, van de oude historie met authentieke elementen en het hedendaags comfort.

Aangezien de rijksmonumentale hoeve van oorsprong eigendom geweest is van de familie Kymmell en onderdeel van de Havezate Mensinge, vonden we het vanzelfsprekend om deze naam te verwerken in onze naam van het hotel, vandaar Ky-hotel.

De familie Kymmell heeft Mensinge gedurende bijna 170 jaar onafgebroken bewoond: van 1818 tot 1985. De Kymmells nemen een belangrijke positie in en steken veel energie in het opknappen van de omgeving van Mensinge. Zo ontstond het Mensingebos in deze tijd. Mede dankzij de brede steun van de bevolking besloot de gemeenteraad in 1985 in te stemmen met de aankoop van het Landgoed en na de verbouwing in te richten als museum.